Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/kliris/domains/warszawa-24.pl/public_html/wp-content/themes/Warszawa/includes/builder/functions.php on line 6131 Stoły bankietowe w cateringu - Warszawa 24

Dobrze wyposażona firma cateringowa powinna mieć w swojej ofercie między innymi długi i wygodny w obsłudze stół bankietowy, który pozwala na ekspozycję produktów spożywczych w lodzie. Czym się charakteryzują takie stoły bankietowe i dlaczego warto ich używać? Z pewnością będą one dużym atutem oferty.

Czym są lodowe stoły bankietowe?

Te sprzęty to długie, składane wanny spożywcze, w których można umieścić lód, a w nim zaś dania, które powinny być podawane schłodzone lub muszą być przechowywane w niskiej temperaturze, by zachować swoją świeżość. W cateringu można takie akcesoria wykorzystać w organizacji bankietów, przyjęć pod gołym niebem, czy spotkań integracyjnych lub rodzinnych różnego typu. Taka ekspozycja zrobi wrażenie. Wspomniane stoły bankietowe można obejrzeć na stronie olsenberg.pl i zapoznać się z ich parametrami.

stół lodowy

Co można eksponować na stołach lodowych i dlaczego warto?

To doskonała forma prezentacji i podania koktajli, soków sałatek oraz innych zimnych przekąsek. Z obserwacji firm cateringowych wynika, że biesiadnicy znacznie chętniej sięgają po takie dania, szczególnie jeżeli jest to pora letnia. Stoły bankietowe są gwarancją świeżości potraw, a ponadto poprawiają ich smak, szczególnie tych dań, które muszą być chłodne, by smakować dobrze.

Stoły lodowe robią także dobre wrażenie wizualne i estetyczne. Prezentowane wśród lodu produkty to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.

Stoły bankietowe – wygodny i higieniczny catering

Dla pracowników cateringu korzystanie z takich stołów to komfort i możliwość zachowania idealnej higieny. Sprzęt dzięki swojej budowie można umyć tradycyjnie lub pod ciśnieniem i dotrzeć do wszystkich jego zakamarków. Na czystej powierzchni ląduje nawet do 30 kg lodu, na którym zostanie wyeksponowana żywność. Dodatkowo takie stoły bankietowe posiadają specjalne kieszenie termiczne, które sprawiają, że lód topnieje znacznie wolniej. By użyć sprzętu, wymagany jest odpływ.

Po skończonej pracy i usunięciu lodu produkt wystarczy wyczyścić i wytrzeć do sucha, a następnie można go złożyć w taki sposób, że nie zajmuje dużo miejsca, ponieważ nogi w całości chowają się w korpusie. Znacznie ułatwia to zarówno przechowywanie, jak i transport do klienta, w przypadku firma cateringowej. Nawet jeżeli przyjęcie ma być dużo i chce się zastosować kilka stołów, łatwo je zmieścić w pojeździe firmowym. Łatwy montaż i składanie to atuty, które sprawiają, że podczas przygotowywania bankietów i przyjęć, nawet jedna osoba z łatwością radzi sobie ze złożeniem i rozłożeniem stołu.

Stół lodowy to doskonały pomysł do prezentacji dań, więc przed zamówieniem firmy cateringowej, zwłaszcza w lecie, dobrze jest zapytać, czy ma ona taką opcję w ofercie.