W dzisiejszych czasach mamy do czynienia z ogromną różnorodnością na rynku gastronomicznym. Chodzi oczywiście o ilość prosperujących obecnie restauracji oraz lokali. Co więcej, rośnie także popularność spożywania posiłków poza domem, co niesie za sobą pewne konsekwencje dla samych właścicieli i menadżerów restauracji.

W największej mierze chodzi o inwestycje w sprzęt…

Wielu osobom wydaje się, że zwiększenie liczby przyjmowanych gości w danym czasie nie stanowi większego problemu i wystarczy zatrudnić kilka osób więcej oraz dołożyć parę stolików. Tak jednak nie jest, ponieważ konieczna jest inwestycja w specjalistyczny sprzęt, który będzie dostosowany do obsługi większej liczby osób w jednym czasie.

Po pierwsze dobra zmywarka

Wielu właścicieli restauracji zwraca uwagę na to, że największym problemem ich lokali jest brak zmywarki z prawdziwego zdarzenia. Niesie to za sobą oczywiście opłakane konsekwencje. Konieczna jest bowiem inwestycja w większą ilość naczyń oraz sztućców, co niesie za sobą ogromne koszta. Dodatkowo, przy dokonywaniu rozliczenia, często okazuje się, że zakupiona zmywarka zużywa ogromne ilości wody, prądu oraz środka myjącego. Niesie to za sobą kolejne, niepożądane straty. Na szczęście, na rynku dostępne są rozwiązania, takie jak zmywarki gastronomiczne.

Dzięki dokonaniu inwestycji w takie rozwiązanie, możliwe jest zmycie znacznie większej ilości naczyń w danej jednostce czasu. Takie urządzenia są odpowiednio zaprojektowane i dostosowane, tak by w jak największym stopniu zwiększyć ilość cykli i tym samym ułatwić pracę zatrudnionemu personelowi. Co więcej, oferowane zmywarki gastronomiczne dostępne są w różnych wariantach. Można dostosować wielkość zakupionego urządzenia do potrzeb punktu gastronomicznego lub restauracji. Pozwoli to zaoszczędzić znaczną sumę pieniędzy w skali całego roku.

Kolejny ważny i modny ostatnio aspekt – świeże, perfekcyjne kostki lodu…

Można powiedzieć, że dodawanie kostek lodu do napojów stało się swego rodzaju standardem. Nikt już nie pyta kelnera lub kelnerki o możliwość schłodzenia napoju, ponieważ dla wielu klientów stanowi to oczywistość. Kostkarka do lodu najwyższej jakości powinna być standardowym wyposażeniem każdej, nowoczesnej restauracji. Warianty dostępne na rynku zapewniają między innymi zastosowanie systemu antybakteryjnego, przez co kostki lodu zyskują na jakości. Dodatkowo urządzenia są tak zaprojektowane, aby móc pomieścić największą ilość wody. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, jakim jest wysoka oszczędność energii, co przekłada się na ogromne oszczędności.

To jednak nie wszystko!

Kostkarka wyposażona jest także w profesjonalny filtr. Właściciel restauracji może zadbać także o to, by odpowiednio ustawić programator, w który wyposażone jest urządzenie. Dzięki temu możliwe jest dostosowanie produkcji kostek lodu do wymagań ilościowych